Esbjerg overtager luftrum over Totals offshoreinstallationer

Esbjerg Lufthavn skal de næste ti år servicere og koordinere helikoptertrafikken over offshoreområde på størrelse med Fyn.
28. NOV 2019 13.28

ESBJERG: Fra 1. januar 2020 overtager Esbjerg Lufthavn - der er ejet af Esbjerg Kommune - ansvaret for at drive luftrummet omkring Totals offshoreinstallationer.

Tyra AFIS (aerodrome flight information service), som luftrummet hedder, er et område på størrelse med Fyn og dækker luftrummet over Totals olie- og gasplatforme cirka 200 km ude i Nordsøen.

- Den nye aftale understøtter den positive udvikling, som Esbjerg Lufthavn befinder sig i disse år. Kort sagt bliver der skabt et driftsgrundlag, som helt sikkert fører til yderligere vækst. Aftalen styrker lufthavnen, men den styrker også Esbjergs identitet som EnergiMetropol, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (S).

Den nye kontrakt betyder, at Esbjerg Lufthavn de næste ti år skal servicere og koordinere helikoptertrafikken i luftrummet. Lufthavnschef John Nielsen udtrykker stor glæde over den tillid, som Total viser lufthavnen.

- At drive, styre og koordinere luftfarts trafik i et AFIS område er allerede en af kerneopgaverne for Esbjerg Lufthavn, og med den nye kontrakt bliver Esbjerg Lufthavn Danmarks største AFIS luftrumsoperatør, siger lufthavnschefen.

Opgaven betyder, at lufthavnen netop har ansat flere nye medarbejdere, som sammen med lufthavnens eksisterende AFIS operatører skal drive både Tyra AFIS og Esbjerg AFIS fra tårnet i Esbjerg Lufthavn. Der er 24 uddannede AFIS operatører i Danmark, og 11 af dem skal fremadrettet være ansat i Esbjerg Lufthavn.

Franske Total overtog i 2017 Maersk Oil fra A.P. Møller - Mærsk for 47 mia. kr. gennem køb af aktier og overtagelse af gæld og er blandt verdens største olieselskaber.

esl  

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev