Entreprenør valgt til nyt diabetescenter og lægeuddannelse

KORT NYT14. JUL 2021 11.10

SJÆLLAND: Endnu en entreprenør er valgt til at stå for byggeriet af en udvidelse af Sjællands Universitetshospital i Køge. Det er C.C. Contractor A/S, der er valgt som totalentreprenør. Byggeriet skal rumme Steno Diabetes Center Sjælland og Region Sjællands nuværende medicinuddannelse. Det skriver regionen.

Det nye byggeri kommer til at være på ca. 4.500 m² fordelt på fem etager med direkte forbindelse til de nuværende bygninger. Diabetescentret kommer til at råde over to etager, mens medicinuddannelsen har de resterende tre og skal fungere i sammenhæng med de øvrige uddannelses- og forskningsaktiviteter.

I forbindelse med det nye sted for lægeuddannelsen, har Region Sjælland indgået et samarbejde med Københavns Universitet om et særligt spor for kandidatstuderende i medicin. Derudover er der indgået en aftale med Novo Nordisk Fonden, der har doneret midler til byggeriet og Steno Diabetes Center Sjællands forsknings- og udviklingsrelaterede diabetesindsats. Byggeriet forventes at stå færdigt ultimo 2023.

mh