Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Enlige førtidspensionister ikke helt enlige

Faaborg-Midtfyn Kommunes Kontrolenhed har i løbet af vinteren haft særlig fokus på 1150 enlige førtidspensionister og de ydelser, man kan få som sådan
27. APR 2011 14.13

FAABORG-MIDTFYN: Som en del af indsatsen har Kontrolenheden skrevet ud til de ca. 1150 enlige førtidspensionister, som var registreret i kommunen, og nærmere forklaret reglerne om, hvornår man kan betragtes som enlig i pensionslovens forstand. I forlængelse af dette brev skulle de sende en erklæring retur og erklære, om han/hun stadig var enlig.

Denne opfølgning resulterede i, at 19 borgere med førtidspension fik skiftet status fra enlig til samlevende. Og at Faaborg-Midtfyn Kommune fremover har fået en årlig besparelse på mere end 1,3 mio. kr., hvoraf den kommunale andel ligger på ca. 770.000 kr.

Der var grundlag for at kræve tilbagebetaling for 40.000 kr.

- Som mange andre kommuner må vi konstatere, at der er rigtig god fornuft i at have en kontrolenhed, der ser borgerne efter i sømmene,  siger borgerservicechef Anne Kirsten Andersen.

- Vi oplever en lang række tilfælde, hvor der er tale om bevidst snyd, men som i dette tilfælde har vi også mange sager, hvor borgerne ikke er helt inde i de konkrete forudsætninger for de ydelser, som de modtager. Derfor er det rigtig godt med sådan en kampagne, så vi får 'ryddet op' og sikret os, at de borgere, der modtager støtte også er berettiget til den.

ka