DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Enig Venstre-gruppe: Dorte West skal afløse Lars Krarup
Dorte West er udset til at generobre borgmesterposten i Herning til Venstre, når Lars Krarup stopper efter næste valg.
Foto: Herning Kommune

Enig Venstre-gruppe: Dorte West skal afløse Lars Krarup

Dorte West er udpeget til at blive borgmesterkandidat i Herning efter Lars Krarup (V), som ikke genopstiller ved KV21.
20. AUG 2020 15.27

Hvis det står til en enig Venstre-gruppe i Herning, så kommer kommunens næste borgmester til at hedde Dorte  West. Det blev aftalen på et møde torsdag eftermiddag, oplyser flere medier.

Efter Lars Krarups overraskende melding i weekenden om, at han har besluttet ikke at fortsætte i næste byrådsperiode, enedes de 19 gruppemedlemmer om at finde en fælles kandidat. 

Ifølge vurderinger i de lokale medier var de to mest oplagte kandidater Dorte West og viceborgmester Anne Mette Bang Rasmussen. Sidstnævnte oplyste på vej til mødet torsdag, at hun ikke gik efter posten, og dermed var vejen banet for Dorte West.

Medmindre der kommer andre kandidater på banen, bliver hun officielt valgt som borgmesterkandidat tirsdag den 29. september.

Økonom og underviser

Hun er 50 år og uddannet cand.oecon fra Syddansk Universitet med speciale i sundhedsøkonomi og arbejder som adjunkt på vestjydsk Handelsskole og Handelsgymnasium, Skjern Uddannelse. 

Hun har siden 2010 været medlem af byrådet i Herning, hvor hun er formand for Børne- og Familieudvalget og tidligere blandt andet har været medlem af økonomiudvalget. 

Udover at sidde i byrådet i Herning er hun også medlem af regionsrådet i Midtjylland, hvor hun sidder i forretningsudvalget.

- Gruppen er nået frem til, at det skal være mig, og det er jeg utroligt taknemmelig, ydmyg og stolt over, fortæller hun i et interview til TV Midtvest.

Om at skulle efterfølge stemmeslugeren Lars Krarup siger hun i interviewet:

- Der er mange, der snakker om at udfylde Lars' sko. Lars er Lars, og Dorte er Dorte. Jeg skal ikke udfylde  Lars' sko, jeg skal udfylde mine egne, siger hun.

Dorte West bor i Sdr. Felding, er gift og har tre store børn. I fritiden dyrker hun - udover politik - sport, primært mountainbike og triathlon, oplyser hun på sin hjemmeside.