Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Mette Frederiksen sammen med Lars Krarup og Søren Pape under håndbold-VM i Jyske Bank Boxen.
Foto: Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix

Lars Krarup blev fjerde borgmester, der stopper efter KV21

V-gruppen i Herning har besluttet at vælge og stå sammen om én borgmesterkandidat på torsdag.
17. AUG 2020 13.40
TEMA: KV21

HERNING: Weekendens altoverskyggende KV21-nyhed var, at stemmeslugeren fra Herning, borgmester Lars Krarup (V), vil stoppe som borgmester efter denne periode.

Dermed bliver han den fjerde i rækken af siddende borgmestre, der - af forskellige grunde - helt sikkert ikke vil have den post efter nytår 2021.

Den første var borgmester i Syddjurs Ole Bollesen (S), der selv besluttede at trække sig for at kunne forberede et generationsskifte i god tid.

Nummer to blev Tønders borgmester Henrik Frandsen (V), der under stort hurlumhej blev stemt ude som spidskandidat for Venstre - overvundet af Martin Iversen (V), der i dag ikke er i byrådet.

Henrik Frandsen har dog tænkt sig at stille op igen til byrådet, men har taget et forbehold for, hvorvidt det bliver for Venstre eller noget andet.

Nej fra Kristian Jensen

Nummer tre i den sammenhæng blev borgmester i Vejen Egon Fræhr (V), der tidligere i denne måned besluttede sig for at stoppe. Her er spørgsmålet om efterfølger ikke afklaret.

Fræhr hører ligesom Lars Krarup til de syv længstsiddende borgmestre i landet. Begge begyndte på posten i 2002.

Ligesom Krarup selv har afvist at ville stille op til Folketinget, så har tidligere næstformand i Venstre Kristian Jensen over for Herning Folkeblad afvist at skulle have ønsker om at stille op som borgmester i Herning. 

V-gruppen i Herning - der sidder på hele 19 ud af de 31 pladser i byrådet - har ifølge Lars Krarup besluttet at vælge og stå sammen om én kandidat, som de vil anbefale, på torsdag. Den endelige udpegning skal ske den 29. september.