Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
En veteran, en uprøvet og et nyt valgforbund, der bryder tre gamle

Følg udpegninger af spidskandidater op til KV21 - i SF i Assens, hos R og V i Glostrup og så et valgforbund i Køge.
3. DEC 2020 12.30
TEMA: KV21

I Assens har SF igen sat byrådsveteranen Mogens Mulle Johansen i spidsen til KV21, oplyser Fyens Stiftstidende. Partiet gik ved KV17 fra en til to pladser i det 29 pladser store byråd, hvor Søren Steen Andersen (V) er borgmester.

Mogens Mulle Johansen har siddet i byrådet siden KV05 og blev denne gang ifølge avisen valgt af "et flertal i SF's medlemskreds". 

I Glostrup har De Radikale ifølge Folkebladet udpeget Emilie Borch Sloth, der er uprøvet i byrådssammenhæng, som ny spids. Partiet havde ved KV17 Martin P.S. Jensen i spidsen og fik 332 stemmer, som ikke var nok til en af de 19 pladser i byrådet. R var i valgforbund med K, som med 427 stemmer fik det mandat, der blev ud af det samarbejde.  

Venstre i Glostrup skal have ny spids, efter at borgmester siden KV09 John Engelhardt (V) ikke genopstiller efter 25 år i kommunalbestyrelsen. Byrådsmedlem Piet Papageorges meldte sig som den første mulighed, og nu har også byrådsmedlem Marlene Frandsen via Facebook meldt sig.

Hun vil være første kvindelige borgmester i kommunen, der siden 1862 kun har haft mandlige borgmestre og i dag har mænd på 12 ud af 19 pladser i byrådet.

V konstituerede sig efter KV17 med K og DF, men gik i maj 2019 sammen med S, der er største parti, så de to store grupper udgør et nyt politisk samarbejde med i alt 13 ud af 19 mandater. S har fået ny spids i Kasper Damsgaard, der har afløst Lisa Ward på den post.

I Køge har R-LA-K nu anmeldt valgforbund, oplyser Hverdagsnyt. Ved KV17 fik K valgt fire ind, mens LA og R hver fik en enkelt i byrådet, der i alt har 27 medlemmer. R var sidst i valgforbund med S-EL-ALT, LA havde allieret sig med NB, mens K var sammen med DF. Så det nye samarbejde bryder tre gamle - og er åbne over for, at andre partier kan melde sig ind.

R-spids Søren Johansen kalder det i avisen "vigtigt at sikre, at de stemmer, der gives til midterpartierne i Køge Kommune, får størst mulig gennemslagskraft". Hvilke partier, der i denne sammenhæng regnes som midterpartier, fremgår ikke.