Der er ikke længere lukket for internettet under folkeskolens afgangsprøver i matematik og fysik/kemi, hvis eleverne har brugt netbaserede ressourcer i den daglige undervisning, skriver Folkeskolen.
Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen giver fra og med afgangsprøverne 2012 mulighed for, at skolerne selv kan vurdere, om de gennem it-mæssige begrænsninger og eller lærernes tilsyn under prøverne kan sikre, at eleverne kan gå på nettet, uden at de bruger det til nogen form kommunikation eller snyd.
Det er 100 procent forbudt at kommunikere med andre via e-mail eller sociale medier som for eksempel messenger, facebook og twitter.
Eleverne har fortsat kun adgang til de hjælpemidler, som i forvejen er tilladt i henhold til prøvebekendtgørelsen. I skriftlig dansk, engelsk og tysk betyder det for eksempel, at hvis en skole har tradition for at anvende netbaserede ordbøger, så behøver man fremover ikke skaffe fysiske ordbøger til afgangsprøverne.
Hvis eleverne har bygget deres egen formelsamling i form af en wiki, så må de gerne gå på nettet og anvende den. Og hvis eleverne under den praktisk-mundtlig prøve i fysik/kemi vil vise en forsøgsopstilling, som kun ligger online, så har de nu mulighed for det.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.