En klasse var ikke nok: Folkeskole lukker i to uger efter coronasmitte
Foto: Mads Dalegaard, Ritzau Scanpix

En klasse var ikke nok: Folkeskole lukker i to uger efter coronasmitte

Lukningen kommer blot dagen efter, at en skoleklasse og to lærere blev sendt hjem. Begge beslutninger blev truffet på anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Malling Skole i Aarhus Kommune er lukket helt i de kommende to uger. Beslutningen kommer blot en dag efter, at en klasse og to lærere var sendt i hjemmekarantæne, fordi to elever på skolen var blevet smittet med coronavirus.

Det vurderes ikke længere som nok. Både den første og den anden beslutning er truffet i overensstemmelse med anbefalinger fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Skolen lukker, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed har anbefalet det. Vi har hele tiden fulgt dens retningslinjer. Det gjorde vi, da vi sendte femteklassen hjem, og i dag da vi besluttede at lukke skolen, sagde direktør Martin Østergaard fra Børn og Ungeforvaltningen i Aarhus tirsdag til Ritzau.

Børn og ansatte var hele tirsdagen på skolen som sædvanlig. Først efter skoletid blev beslutningen om lukningen truffet.

Malling Skole har 600 elever og 75 medarbejdere. Martin Østergaard mener ikke, at skolen har reageret for sent, da den udelukkende følger styrelsens råd.

- Vi traf fra begyndelsen en principbeslutning om at lægge os op ad styrelsen. Hvis jeg tager en anden vurdering, eksempelvis at skolen skulle være lukket før, så skal jeg erklære mig mere kompetent om virusspredning, end de er, siger Martin Østergaard.

Skolen har mandag og tirsdag modtaget en hel del henvendelser fra ansatte og forældre, fortæller han. Flere har spurgt, om det var trygt at være på skolen, når man vidste, at to elever var smittet.

De to elever har ikke smittet hinanden, og begge tilfælde kan spores direkte tilbage til et udenlandsk område. Elever fra den lukkede skole bør ikke samles i større grupper uden for skolen, ligesom eleverne skal være opmærksomme på symptomer, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.

Rammer også gymnasie
Virusset har også ramt andre uddannelsesinstitutioner.

Blandt andre Rysensteen Gymnasium i København, hvor to elever uafhængigt af hinanden er smittet med coronavirus. Gymnasiet er lukket midlertidigt.

Desuden har to studerende på Copenhagen Business School, CBS, fået konstateret smitte efter skirejser i Norditalien.

Tre andre studerende, der har været i kontakt med de pågældende, er i hjemmekarantæne.

Tirsdag sendte Midtjyllands Kristne Friskole i Herning 85 elever og seks lærere i hjemmekarantæne. Her skal de være indtil 18. marts.

De er sendt i karantæne, da en pige fra skolens 9. klasse er testet positiv for coronavirus, efter at hun netop er kommet hjem fra skolens skitur til Tyrol, der ligger i den østrigske delstat Tyrol. Tyrol kom mandag på listen over rejsemål, hvortil unødvendige rejser frarådes.

Ritzau / mk

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev