dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sket i ugen:
En instrukssag udviklede sig på tværs af landet

SKET I UGEN I Fredericia-affæren er der fortsat nye kapitler at blive klogere på - administrativt og politisk.
20. MAR 2021 9.30

En af ugens mere opsigtsvækkende historier på det komunale ledelsesmæssige plan var, da det kom frem, at centerchef bag den ulovlige instruks i Guldborgsund har haft tilsvarende sag i Holstebro.

Mens chefens utilslørede grønthøsterkrav om uforbeholdne besparelser på det følsomme sociale område i Guldborgsund blev både bragt videre til Ankestyrelsen og hastigt modereret, da de var åbenlyst ulovlige, havde hans tilsvarende krav i Holstebro året før ikke været en større sag - i hvert fald offentligt.  

Nu er Ankestyrelsen dog opmærksom på sagen i Holstebro, så det kommer vi til at berette mere om, og i mellemtiden er centerchefen i Guldborgsund fratrådt.

I Fredericia-affæren, hvor oprydningen efter noget ekstraordinære tilstande i topledelsen først lige er begyndt, skal embedsmænd nu lære at sige fra og skrive ned.

Siden fandt direktionen 15 sager, der er blevet fjernet fra dagsordener, og to af de fjernede udvalgssager skal umiddelbart behandles politisk. Der tegner sig et billede af overkontrol fra - og ingen kontrol af - den tidligere borgmester og tidligere kommunaldirektør. Fredag kunne Ekstra Bladet afsløre en Mail fra bekymret ansat i Fredericia forblev hemmelig i et år

Regeringen og Folketingets partier blev torsdag enige om Yderligere genåbning for skolelever fra på mandag, hvor forhandlingerne fortsætter.

I Region Midtjylland er der nu en usædvanlig dom at forholde sig til, idet Mobning af sosu koster erstatning på 2,3 mio. kr. 

Guldborgsund er i vælten i denne tid - det gælder også sagen om pool-sommerhusene bygget i strid med lokalplanen, og i fagudvalget er kæmpesommerhuse nu indstillet til nedrivning - så flertallet vil her møde kritikken fra ejerne. Det største parti, borgmesterpartiet Guldborgsundlisten, foretrækker at ændre lokalplanen og møde kritikken fra naboer.

Endelig har kommunerne besluttet sig for, at deres medlemskab af KL skal være en slags all inclusive-model, hvor der ikke opkræves særskilt for deltagelse i en række konferencer. Der var dog kun Snævert flertal for at omlægge KL's kontingent, hvor prisen herefter bliver højere for basismedlemskabet, men altså lavere for diverse arrangementer.