DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Tre LA-spidser til KV21:
En gammel og en ny og en afhopper fra V

Liberal Alliance er repræsenteret i 20 byråd - i de 18 med en enkelt politiker i hver
29. JUL 2020 13.49
TEMA: KV21

Liberal Alliance er en af de små spillere i landets byråd: I 18 kommuner er der valgt en enkelt fra LA ind, og i to kommuner  - Holbæk og Norddjurs - er der to politikere, så i alt 22 nu mod 28 lige efter KV17.

I Køge er byrådsmedlem Jeppe Lindberg genvalgt som spids, skriver Sjællandske. LA er her med i konstitueringen bag borgmester Marie Stærke (S) sammen med EL - og Lindberg, der selv har en fortid - før 2015 - som V-politiker, siger, at han 'savner borgerlige alternativer til det socialdemokratiske borgmesterparti'.

- Jeg ser ikke Venstre som et samlende parti for den borgerlige del af byrådssalen. De skal først finde ud af, hvad de vil. Og Konservative står over for et generationsskifte, som vi også må afvente resultatet af, siger Jeppe Lindberg, som 'lidt kækt sagt i stedet peger på mig selv som borgerlig borgmesterkandidat'.

I Kolding er den 25-årige socialrådgiver Pernille Schwaner ifølge JydskeVestkysten valgt til spids i stedet for Dennis Paaske, der ikke stiller op denne gang. Ved KV17 kostede et gennemsnitsmandat i Kolding 2.035 stemmer, og LA fik 999.

I Randers kostede et mandat ved KV17 1.742 stemmer, og her var de 863 til LA ikke nok. Spids var Anders Burlund, der fik 266 personlige stemmer. Burlund er netop blevet ansat som politisk konsulent for Venstres udenrigsordfører og tidligere borgmester i Randers Michael Aastrup Jensen og stiller ikke op for LA ved KV21. 

Louise Brown får derimod til opgave at sikre LA sit første byrådsmedlem i Randers, når hun i august forventes at blive valgt på opstillingsmødet. Hun var ved KV17 opstillet for Venstre, hvor hun fik 248 personlige stemmer, hvilket ikke var nok.