Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ellen Trane Nørby godkendt som borgmesterkandidat
Ellen Trane Nørbys (V) bagland har mandag givet grønt lys til, at hun kan tage kampen om borgmesterposten i Sønderborg op mod socialdemokraten Erik Lauritzen.
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix (arkiv)

Ellen Trane Nørby godkendt som borgmesterkandidat

Den tidligere minister skal udfordre Erik Lauritzen (S) i Sønderborg.
27. OKT 2020 6.25
TEMA: KV21

SØNDERBORG: Knap en uge er gået, siden nuværende folketingsmedlem og tidligere minister Ellen Trane Nørby (V) meldte ud, at hun gerne vil være borgmester i Sønderborg.

Mandag har Venstre i Sønderborg blåstemplet hendes ambitioner ved at godkende hende som partiets borgmesterkandidat i kommunen. Det skriver JydskeVestkysten.

- Sønderborg-området er mit hjem, og jeg har boet her længere end i mit barndomshjem, sagde Ellen Trane Nørby til de cirka 100 Venstre-medlemmer, der mandag godkendte den tidligere sundhedsministers kandidatur på Hotel Sønderborg Strand.

Svær duel

Med sit kandidatur går hun ind i en svær duel mod kommunens socialdemokratiske borgmester Erik Lauritzen, der var tæt på absolut flertal ved seneste kommunalvalg. Ud over at have en populær borgmester står Socialdemokratiet godt i nationale meningsmålinger, mens Venstre er gået tilbage siden valget.

Den tidligere minister anerkendte, at valget bliver en udfordring.

- Jeg tror på, at der er muligheder, men det kræver naturligvis, at vi kan samle et stærkt hold. Det er ikke en enkeltmandspræstation, der skal til, men vi skal spille hinanden stærke, sagde hun.

Ellen Trane Nørby, der er 40 år og f'ødt i Herning, har siddet i Folketinget i knap 16 år og har ud over sundhedsminister siddet i regeringen som undervisningsminister.

Ritzau