DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
EL til kommunerne: - Brug flere penge

EL til kommunerne: - Brug flere penge

Enhedslisten vil have kommunerne til at genåbne budgetterne og bruge flere penge for at skabe job
8. MAR 2012 6.53

 

FOLKETINGET: Det er absurd, at kommunerne i en tid med stor arbejdsløshed har brugt fem  milliarder mindre i 2011, end de havde aftalt med den daværende borgerlige regering og dermed øget arbejdsløsheden med 10.000, siger Per Clausen, der er gruppeformand for Enhedslisten

- Jeg synes regeringen burde opfordre kommunerne til at genåbne budgetterne, så disse 5 milliarder kroner kan bruges til mere velfærd og bedre service i kommunerne. Efter de seneste års nedskæringer og fyringer er der hårdt brug for en sådan saltvandsindsprøjtning i kommunerne.

- Ved at investere disse fem milliarder kroner kunne kommunerne også medvirke til at sætte gang i den danske økonomi og skabe nye arbejdspladser ud over de 10.000, der umiddelbart kunne ansættes i kommunerne for disse penge. Derfor ville en sådan genåbning af de kommunale budgetter være i overensstemmelse med Helle Thornings gentagne melding i valgkampen om, at vi ikke kan spare os ud af krisen, men skal investere og arbejde os ud af den, siger Per Clausen.

cgt