
KØBENHAVN: Et enigt beskæftigelses- og integrationsudvalg i København har nedsat den eksperttænketank, der skal erstatte integrationsrådet i København. Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Klaus Bondam (R) siger om skiftet:
- Eksperttænketanken har en struktur, der passer bedre til København anno 2010. Styrken ved den nye eksperttænketank er, at vi får en mere struktureret, forskningsbaseret viden at bygge vores integrationspolitiske beslutninger på.
- Det er ikke en én til én-udskiftning af råd med tænketank. Eksperttænketanken løser ikke behovet for at inddrage etniske minoriteter i den københavnske integrationspolitik, men den skal understøtte en bred inddragelse, forklarer Klaus Bondam.
Tænketankens forkvinde bliver direktør for Danmarks Evalueringsinstitut, Agi Csonka, som også har en fortid i Socialforskningsinstituttet. Hun glæder sig til arbejdet i tænketanken:
- Vores første opgave bliver at se nærmere på den nye integrationspolitik for 2011-2014, og det bliver et rigtig godt afsæt for tænketankens videre arbejde.
- Det er en meget vigtig opgave, vi har fået. Vi skal rådgive med udgangspunkt i forskningsmæssig viden om, hvad der virker - og samtidig skal vi rådgive ind i en kompleks virkelighed, hvor tingene går stærkt. At få de to ender til at mødes, så vores rådgivning bidrager positivt og aktivt til integrationen i Københavns Kommune ser jeg som vores fornemste mål. Derfor er jeg også rigtig glad for at tænketanken er så bredt sammensat.
De øvrige eksperter bliver:
- professor i Statskundskab fra Aarhus Universitet, Peter Nannestad,
- adjunkt på Danmark Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet Laura Gilliam,
- direktør i Als Research, Jacob Als Thomsen,
- udviklingskonsulent Uzma Ahmed Andresen.
Herudover vil yderligere en ekspert blive tilknyttet.
Derudover tilknyttes en repræsentant for hver af kommunens syv forvaltninger.
Tænketanken skal godkendes endeligt i Borgerrepræsentationen d. 20. maj og nedsættes herefter for en fireårig periode frem til udgangen af 2013.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.