Eks-borgmester fra lokalliste klar igen som spids
Tidligere V- og løsgængerborgmester Mogens Haugaard Nielsen fik ved KV17 tredjeflest stemmer og stiller op igen som spids for Nyt Stevns.
Foto: Morten Langkilde, Ritzau Scanpix

Eks-borgmester fra lokalliste klar igen som spids

Nyt fra lokallister i Stevns og Fredericia samt på Bornholm.
12. MAJ 2021 8.00

TEMA: KV21

I Stevns er borgmester Anette Mortensen (V) igen sit partis spids, og det samme er nu også hendes tidligere partifælle og tidligere borgmester fra 2014-2017 Mogens Haugaard Nielsen fra lokallisten Nyt Stevns. Ifølge sn.dk gav han lagkage til de fremmødte til mødet, hvor han blev udpeget på sin fødselsdag.

Mogens Haugaard, der ellers var V-borgmester, meldte sig i januar 2017 ud af sit parti, efter at han for anden gang blev forsøgt væltet som spids til KV17. Nyt Stevns fik to ind blandt de 19 pladser, og Mogens Haugaard blev da med 849 stemmer nummer tre på top fem efter Anette Mortensen (V) og daværende S-spids Steen S. Hansen, begge med samme antal - 1.179, og foran Mikkel Lundemann Rasmussen (K) med 547 og Line Krogh Lay (R) med 454. Ny S-spids er i mellemtiden Henning Urban Dam Nielsen blevet.

Bornholm er Bornholmerlisten klar igen ifølge TV2 Bornholm. Spids er byrådsmedlem Kirstine van Sabben, der er tidligere konservativ. Listen, der med hende har den ene plads ud af de 23 i byrådet, går nu i valgforbund med DF. I forvejen er der på Bornholm to valgforbund: KD-K-R samt SF-EL-ALT-Veganerpartiet.

I Fredericia er der gang i en ny lokalliste, Demokratisk Borgerliste, med bl.a. tidligere SF-spids Sune Nørgaard. Fredericia Dagblad nævner, at en anden tidligere spids, nemlig Søren Haastrup, der var spids for Alternativet, men nu stiller op for sig selv, har sagt nej til at være med her. Så han går stadig efter 25 stillere og et bogstav til sin enmandsliste.

I Fredericia skal der over 1.300 stemmer i snit til en plads, hvilket der ved KV17 kun var tre partier, der kunne klare uden valgforbund med andre: S, V og DF.