Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Dyrk netværk - men uden blind begejstring

ANMELDELSE Der er der god grund til at arbejde bevidst med at pleje sine egne og sin virksomheds netværk, fastslår to af landets førende netværksspecialister, Christian Stadil og Christian Waldstrøm, i deres nye bog 'Corporate Networking'
26. APR 2011 6.00

Af Jørgen Bartholdy

Christian Stadil og Christian Waldstrøm: Corporate Networking. Strategisk ledelse af virksomhedens netværk.
Gyldendal Business, 181 sider, ISBN: 9788702071443

At netværk er vigtige, er efterhånden en veletableret sandhed, men netværk er meget mere end de personlige relationer, vi etablerer med andre i faglige eller professionelle sammenhænge. Netværk er hele viften af gensidige afhængighedsforhold, som en virksomhed etablerer på kryds og tværs.

Netværk er i mange tilfælde selve grundlaget for samarbejde med andre, og virksomheder er i dag nødt til at tænke relationerne med omgivelserne med i deres beslutninger. Der er derfor al mulig grund til at arbejde langt mere bevidst med sine netværk, fastslår to af landets førende netværksspecialister, Christian Stadil og Christian Waldstrøm i denne bog, hvor de udover at analysere og beskrive forskellige former for netværk også giver anvisninger på, hvordan man kan udnytte sine relationer til omverdenen mere professionelt.

Konkrete redskaber
Stadil og Waldstrøm beskriver netværk, men uden den sædvanlige blinde begejstring. De belyser paradokser og risici, og præsenterer en 'kubeguide, som kan definere otte forskellige former for netværk i virksomhederne. Disse forskellige netværkstyper kan modstilles i tre forskellige dimensioner: Interne-/eksterne netværk, individuelle-/organisatoriske netværk og formelle-/uformelle netværk, og de kobler senere en ledelsesrolle til hver af de otte netværkstyper. De giver os desuden meget konkrete redskaber til at analysere netværkene, så vi kan skaffe os et overblik over dem og benytte en sådan kortlægning i det strategiske arbejde.

'Corporate networking' er en velskrevet bog, som ikke kun inspirerer til at arbejde mere bevidst med netværk, men som også giver den praktisk orienterede leder - privat eller offentlig - nogle helt konkrete redskaber at arbejde med.

Christian Stadil er stifter af konsulentfirmaet Enso Consult A/S. og forfatter til 'Netværk dig til succes' samt medforfatter til 'Professionel passion' mens Wahlstrøm, der er ph.d og lektor på Handelshøjskolen, Århus Universitet tidligere har skrevet 'Ledelse i netværk'.


Jørgen Bartholdy, bibliotekschef i Skanderborg