Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

DSB får ny direktion

Bestyrelsen i DSB har udnævnt en ny administrerende direktør og en ny økonomidirektør. De udgør nu direktionen
1. JUL 2011 10.07

DSB har nu fundet duoen, der skal udgøre selskabets nye direktion. Ny administrerende direktør bliver den 43-årige Christian Roslev, der kommer fra et job som administrerende direktør i Nordjyllands Trafikselskab.

Den nye økonomidirektør bliver den 45-årige Jacob Kjær, der indtil for nylig var økonomidirektør i TDC Business Nordic og tidligere har været økonomidirektør i det polske mobilselskab Polkomtel, der var delvist ejet af TDC.

Erfaring i transport
Christian Roslev og Jacob Kjær skal udgøre DSBs nye direktion, der med tiden kan udvides med flere personer, fortæller Peter Schütze, bestyrelsesformand i DSB.

- Med en ny administrerende direktør og en ny økonomidirektør sætter DSB et nyt hold i spidsen for landet største transportvirksomhed. Vi har valgt to personer, der bidrager med erfaringer i både transport, forretning og i rollen som offentlig virksomhed. Den nye direktion skal sammen med den øvrige ledelse og medarbejdere skabe et endnu stærkere DSB, der kan skabe nye gode resultater, udtaler bestyrelsesformanden.

Christian Roslev har tidligere haft en række chefposter i centraladministrationen, kommuner og større virksomheder - blandt andet i Finansministeriet, Københavns Kommune og virksomhederne KMD og COWI. I dag er han tillige næstformand i bestyrelsen for Rejsekort og rejseplanen.dk samt formand for X Bus-samarbejdet i Jylland.

Christian Roslev, der er uddannet cand. scient. pol fra Aarhus Universitet i 1993, tiltræder hos DSB den 1. august og overtager først posten som administrerende direktør den 12. august, hvor DSB's konstituerede administrerende direktør, Klaus Pedersen, fratræder for senere at tiltræde et nyt job som økonomidirektør og medlem af direktionen hos Chr. Hansen A/S. Jacob Kjær tiltræder som økonomidirektør og medlem af direktionen i DSB den 8. august.

 

srl

Foto: Michael Koch, Nordjyske Medier