Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dobbelt fortrydelse i LA fører til ny Horsens-spids

Følg de seneste opstillinger af LA-spidskandidater i Horsens og Esbjerg samt endnu et borgerligt valgforbund i Nyborg.
25. MAR 2021 12.00
TEMA: KV21

Den udpegede spids har nu fortrudt sin opstilling, men fortrudt har også byrådspolitikeren, som ellers ville stoppe.

Sådan er den lidt usædvanlige situation i Horsens, hvor Liberal Alliance har en plads i byrådet, som Jakob Bille sider på. Han havde i 2020 besluttet sig for at stoppe, og i stedet blev Mads Pihlman Kristensen spids.

Ifølge Horsens Folkeblad har Pihlmann meddelt, at han nu alligevel vil prioritere familien frem for det tidskrævende politiske arbejde. Bille har efter flere måneders hjemsendelse på lønkompensation til gengæld mærket, at "hans hjerte banker for lokalpolitik" og gerne bliver spids, hvilket bestyrelsen gladeligt tager imod.

Jakob Bille fik med 777 femteflest personlige stemmer ved KV17 efter borgmester Peter Sørensen (S) med 10.290, V-spids Martin Ravn med 3.253, nu tidligere DF-byrådsmedlem Claus Kvist Hansen med 1.223 og Jørgen Korshøj (V) med 864.

Esbjerg er ikke en af de kommuner, hvor det lille liberale parti har sæde. Ifølge Esbjerg Ugeavis har partiet genvalgt sin spids fra både KV17 og KV13, hvor partiet første gang stillede op: Peter Nikolajsen. LA er her i valgforbund med de øvrige borgerlige partier.

Valgforbund har LA også fundet frem til i Nyborg. Men i modsætning til Esbjerg, hvor små borgerlige partier, der ikke er i byrådet, gerne går i valgforbund med Venstre som det dominerende, ser det her anderledes ud.

I Nyborg, hvor V med 13 ud af 25 pladser har absolut flertal, er hverken LA, K eller NB i byrådet i denne periode. Ifølge Fyens Stiftstidende peger de tre partier godt nok på Kenneth Muhs (V) som borgmester, men i valgforbund med V, DF og de Lokalnationale vil de ikke og har dannet deres eget.