
Af Knud Abildtrup
AARHUS: Ved fredagens første plenumdebat opstod en særlig pragmatisk, samarbejdende stemning, de den økonomiske krises betydning for både den offentlige og den private sektor var til debat.
Ikke mindst det faktum, at to af debattørerne begge har nylige jobskifter mellem de to sektorer bag sig, bragte nye momenter ind i debatten om OPS.
Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har bl.a. en baggrund i det private erhvervsliv - og administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad, har mange år i offentlige topjobs bag sig - og den gensidige forståelse for begge sektorers betingelser afspejlede sig i debatten.
Der blev drøftet tvangs-udbud, berøringsangst og ideologisk modvilje mod konkurrenceudsættelse - men også nye veje til inspiration og samarbejde.
Frank Jensen kunne konstatere, at Karsten Dybvad i sit oplæg på en række områder angående udlicitering og konkurrenceudsættelse stod for 'DI classic', men han hørte f.eks. også den tidligere departementschef understrege, at man ikke statisk kan overføre best practice fra den ene kommune til den anden. Et udsagn, der havde en vis klangbund i forsamlingen af kommunalpolitikere, der er vant til sammenligninger fra DI's hånd om, at hvis blot alle kommuner gør som de mest konkurrenceudsættende, så ...
Godt med ærlighed
Det benyttede den tidligere minister til at undre sig over, at DI har været modstander i de sociale klausuler, som en række kommuner - bl.a. København - har indført: At leverandører over en vis størrelse forpligtes til at ansætte folk i praktik i en tid, hvor mange virksomheder ikke af sig selv har taget læærlinge-forpligelsen på sig.
Den tog Dybvad til sig - han var opmærksom på, hvor stor en betydning det har at få skabt et godt uddannelsesniveau og lovede at ville tage spørgsmålet med sig hjem.
Frank Jensen kvitterede for Dybvads ærlighed - ønskede helt begejstret at afprøve på KØF 2012, om der så til den tid havde ændret sig noget i DI-holdningen, hvortil DI-direktøren slog fast, at han intet tilsagn havde givet. Men åbningen stod klar for forsamlingen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.