DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

DF: Generationsskifte og kampvalg

KV21-nyheder fra Dansk Folkeparti i Helsingør, Lemvig og Esbjerg.
14. JUN 2021 15.30
TEMA: KV21

I Helsingør er Dansk Folkeparti genstand for et generationsskifte, oplyser sn.dk. Socialudvalgsformand Marlene Harpsøe, der har siddet i byrådet siden KV13 og har siddet i Folketinget i to perioder, overtager pladsen som spids efter Ib Kirkegaard, der begyndte i byrådet i 1995 og nu er at finde allernederst på listen som nummer 16.

Ved KV17 fik Marlene Harpsøe flere personlige stemmer end Kirkegaard, nemlig tredjeflest med sine 814 efter borgmester Benedikte Kiær (K) med 6.679, daværende S-spids Henrik Møller med 2.431, Jan Ryberg (Lokaldemokraterne) med 782 og Allan Berg Mortensen (EL) med 696. Claus Christoffersen er ny S-spids.

Kirkegaard fik 516 stemmer ved valget, hvor DF havde ni kandidater og fik to ud af 25 pladser i byrådet.

I Lemvig er der indtil videre tre navne på stemmesedlen, og Karl Balleby, der har siddet i byrådet siden KV09, bliver endnu en gang spids, oplyser Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Blandt de tre er Tina Hedegaard Pedersen, der ved KV17 stillede op for Nye Borgerlige.

Her har DF en enkelt ud af 21 pladser. Og ved KV17 var der fem DF-kandidater.

I Esbjerg er spørgsmålet om spids endnu ikke afgjort. Ifølge JydskeVestkysten stiller begge DF-byrådsmedlemmer op: Gruppeformand Olfert Krog, der også er medlem af økonomiudvalget, er formand for Sundhed & Omsorgsudvalget og var spids sidst, samt Susanne Dyreborg.

Susanne Dyreborg har tidligere fortalt, at hun stiler mod at blive politiker på fuld tid. Hun ønsker også at bevare sit folketingskandidatur og vil stile efter en plads i regionsrådet.