dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

DF: En ny spids, en prøvet og et muligt comeback

KV21-nyheder fra Dansk Folkeparti i Ikast-Brande, Halsnæs og Næstved, hvor DF er helt udraderet i byrådet.
31. MAJ 2021 15.15
TEMA: KV21

I Næstved mistede Dansk Folkeparti sit sidste mandat i september sidste år, da Niels Kelberg forlod byrådet af helbredsmæssige årsager, og hans afløser Thomas Palmskov i mellemtiden havde skiftet parti til K. I forvejen havde Githa Nelander skiftet til NB, som hun nu er spids for.

Kelbergs plads som DF-spids fyldes nu ud af Nickolai Noel Hamann, der ved KV17 stod som nummer fem. DF, der sidst stod alene, er denne gang i valgforbund med Venstre.

I Ikast-Brande, hvor DF har tre ud af 23 pladser, kan partiet derimod for tredje gang stille med spidsen fra KV17, Simon Vanggaard, skriver Vejle Amts Folkeblad. Han er nuværende 1. viceborgmester og formand for børne- og undervisningsudvalget og nu i spidsen for ni kandidater. Ved KV17 var der otte.

Ved KV17 blev Vanggaard med 914 nummer fire på den lokal top-fem over personlige stemmer efter Annette Mosegaard (K) med 1.850, borgmester Ib Boye Lauritsen (V) med 1.604, daværende S-spids Frank Heidemann med 1.499 - og foran Lars Lyhne (V) med 759. Ny S-spids er Kasper Pauli Pedersen.

I Halsnæs er der et muligt comeback på vej for forhenværende byrådsmedlem Ole S. Nielsen, som røg ud af byrådet ved KV17, hvor partiet blev halveret, oplyser sn.dk. Han var ganske vist spids, men blev overhalet af to andre længere nede på listen. Den ene af de to, Walter Christophersen, stiller efter 20 år i kommunalpolitik ikke op igen. Partiet har nu fem kandidater mod ni ved KV17.

Lokalt har DF i denne periode været ude for en del turbulens med udskiftning af en hel bestyrelse, og en tidligere formand, der nu stiller op for NB.