SVENDBORG: Dorthe Ullemose (DF), formand for Borger og Arbejdsmarkedsudvalget i Svendborg Kommune og tidligere medlem af Folketinget, beklager, at hun skrev en privat Messenger-besked til en uddannelsesrådgiver i Svendborg Kommune, efter hun skrev et ironisk læserbrev i Fyns Amts Avis, hvori medarbejderen inddirekte kritiserer Dorthe Ullemoses arbejde og ageren som udvalgsformand. Det skriver Fyens Stiftstidende.
- Det var tudetosset, men jeg følte mig provokeret, da en medarbejder kritiserede og latterliggjorde den politiske retning en samlet kommunalbestyrelse har sat for mit politiske område. Men jeg skulle ikke have gjort det. Jeg var for hurtigt ude, siger Dorthe Ullemose til Fyens Stiftstidende.
Dorthe Ullemose ønsker ikke at uddybe yderligere til DK Nyt, men påpeger, at sagen handler om en besked tilbage i december og henviser ellers til sine udtalelser til lokalmediet.
I et brev til den lokale regionsforkvinde i Dansk Socialrådgiverforening, har kommunaldirektør Erik Bendorf omtalt beskeden til den ansatte medarbejder som "den slet skjulte trussel, og at han har påtalt en samarbejdsaftale overfor Dorthe Ullemose, som omhandler, hvordan man som udvalgsformand må agere overfor medarbejdere i administrationen.
Hyrdebrev og markering i ansættelsesbrev
Regeringen fremsatte i marts et lovforslag, der skal stadfæste offentlige ansattes ytringsfrihed, og ytringsfrihed for offentligt ansatte har generelt været i fokus i flere medier i de seneste par uger.
I sidste uge sendte Børne- og Ungdomsforvaltningen i København et hyrdebrev til sine ansatte, der skal slå fast, at de har ytringsfrihed, efter der har været rejst tvivl om rækkevidden af ytringsfriheden.
- Det har været drøftet på et møde i hovedsamarbejdsudvalget i sidste uge, og der har været et ønske om, at reglerne præciseres over for medarbejderne. Hele udvalget er enigt i, at alle naturligvis skal kende deres rettigheder, sagde børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) i den forbindelse til Berlingske.
Også i Aarhus har politikerne arbejdet på at gøre deres ansatte opmærksomme på deres ytringsfrihed i forhold til deres arbejde. Her har man indgået en såkaldt "åbenhedsaftale", som skal understrege overfor de ansatte, hvilke rettigheder de har, som blandt andet vil fremgå af en "tydelig markering i ansættelsesbreve," fremgår det af en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.
- Medarbejdere i sundheds- og ældreplejen har en unik indsigt i hverdagen hos nogle af vores mest sårbare borgere. Det er afgørende, at de føler sig trygge ved at bruge deres ytringsfrihed - ikke mindst for borgernes skyld, siger rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde (V) i pressemeddelelsen.
Samtidig har rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Christian Budde (V) indført, at man i forvaltning har indført spørgsmål om ytringsfrihed i de årlige trivselsmålinger blandt forvaltningens omkring seks tusind ansatte. Det skriver Kommunen.dk.
esl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.