DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Departementschef bliver ny direktør for Folketinget

KORT NYT10. MAR 2020 9.59

Departementschef Marie Hansen har meddelt kulturminister Joy Mogensen, at hun ønsker at fratræde sin stilling. Marie Hansen har nemlig fået nyt job som direktør for Folketinget, oplyser Kulturministeriet. Hun afløser Carsten U. Larsen, som går på pension.

55-årige Marie Hansen blev departementschef i Kulturministeriet i 2014 og er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1988. Hun har en lang karriere bag sig i offentlige styrelser og ministerier. Hun har blandt andet været direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen og afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet. Tidligere har Marie Hansen arbejdet i Statsministeriet og Økonomiministeriet, blandt andet som ministersekretær.

- Marie Hansen har været en inspirerende, dygtig og utrættelig departementschef. Under fire regeringer har Marie med sit vindende væsen og sikre hånd bidraget til, at dansk kulturliv har fået de bedst mulige betingelser for at blomstre. Marie er garant for et højt fagligt niveau og en grundlæggende ordentlighed – både i ministerbetjeningen, ledelsen af ministeriet og samarbejdet med kulturlivet, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

MG