Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Den tredje i en stime: Også Odder Byråd skifter navn

Mandagens byrådsmøde i Odder var på flere måder specielt.
13. APR 2021 13.55

ODDER: Byrådet i Odder besluttede på sit møde mandag at skifte betegnelse fra byråd til kommunalbestyrelse fra nytår. 

For en uge siden gjorde byrådet i Haderslev det samme, og før jul besluttede byrådet i Sorø et lignende navneskifte, som trådte i kraft fra marts i år. Før KV17 traf Holbæk en lignende beslutning gældende fra denne valgperiodes begyndelse.

Beslutningen i Odder blev til efter forslag fra Enhedslisten, men det var et enigt byråd, som stemte det igennem, oplyser kommunen. Begrundelsen er - her som i de øvrige kommuner - at ordet byråd kan give indtryk af, at hovedbyen har en særstatus i forhold til resten af kommunen.

- Det er med sigte på at vise, at vi ikke er byens råd, men hele kommunens bestyrelse. Vi tænker jo kommunen som helhed, og det ville være godt, hvis vi også signalerer det ud, sagde Leif Gjørtz Christensen (EL) på mødet.

Morfar under mødet 

Mødet mandag skilte sig i øvrigt ud på andre områder end navneskiftet.

Dels var byrådet flyttet tilbage i vante rammer i byrådssalen, efter at de seneste møder er foregået i en større sal på Odder Gymnasium af coronahensyn. 

Dels fik borgmester Uffe Jensen (V) ifølge Horsens Folkeblad en besked midt under mødet om, at han var blevet morfar for anden gang - en besked, der ifølge avisen udløste spontane klapsalver i byrådet.