De 31 landkommuner kan få støtte til helt særlige steder

KORT NYT7. JUN 2022 11.22

Stedet Tæller X er et nyt initiativ fra Ny Carlsbergfondet og den filantropiske forening Realdania, som vil give kommuner og andre aktører i landdistrikterne mulighed for at søge støtte til lokale, fysiske projekter på et helt særligt sted. Det kan for eksempel være et sted med en lokal håndværkstradition, en historisk bygning, et særligt landskab med bakker, søer eller en spektakulær udsigt.

Der er tale om støtte til op mod 15 projekter med i alt 58 mio. kr. Med Stedet Tæller X ønsker parterne også at styrke vækstlaget i arkitektbranchen og give nye muligheder for, at kunsten kan spille en aktiv rolle i udviklingen af områderne, der ligger væk fra de store byer. Indsatsen bygger på erfaringerne fra Stedet Tæller, hvor 26 fysiske projekter fik støtte af Realdania i 2011-2021.

Stedet Tæller X henvender sig til kommuner, foreninger og andre bygnings- og lodsejere i de 31 landkommuner, der har lyst til at udvikle et særligt sted til glæde for alle, der bor i eller besøger området. Bygnings- og lodsejere kan søge om prækvalifikation frem til den 23. september 2022. De op til 20 prækvalificerede idéer vil herefter indgå i et projektudviklingsforløb og kan siden søge om realiseringsstøtte, og herefter vil der blive tilknyttet kunstnere og/eller nyetablerede tegnestuer til projekterne. 

ka