Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Danske Regioners årsmøde bliver digitalt og regionaliseret i år

Corona får regionerne til at holde deres fælles generalforsamling hver for sig.
10. SEP 2020 14.31

Når Danske Regioner fredag holder generalforsamling, er det for det første med over fem måneders forsinkelse, og for det andet afvikles den på seks forskellige lokationer og streames til alle deltagere, uanset hvor de befinder sig.

Det er coronasituationen, der har dikteret omstændighederne. Oprindeligt skulle generalforsamlingen have været holdt 2. april, men dengang var der forbud mod forsamlinger på over ti personer, så en udsættelse var uundgåelig.

Fredag er det de fortsatte restriktioner, der har fået Danske Regioner til at lade de delegerede blive hjemme i hver deres regionshovedkvarter i stedet for at samles fysisk på ét sted ligesom alle de andre år. Den sjette lokation for regionernes generalforsamling et et studie i Roskilde, hvorfra formand Stephanie Lose (V), 1. næstformand Ulla Astman (S) og 2. næstformand Henrik Thorup (DF) deltager sammen med indbudte gæster.

Taler og oplæg bliver streamet fra studiet, og et teknisk setup gør det muligt at se og tale med hinanden på tværs af regionerne. Også de politiske gruppemøder vil foregå digitalt fra de fem regionshuse, oplyser Danske Regioner.

Livestreamingen bliver offentlig på dagen og kan følges af alle interesserede Danske Regioners hjemmeside.

 

DK Nyt følger og rapporterer som vanligt løbende fra generalforsamlingen.