Danske Kommuner nedlægger netredaktionen

KL opgiver at udgive selvstændige nyheder på nettet og nedlægger Danske Kommuners netredaktion
1. DEC 2011 18.45

 

KL's blad, Danske Kommuner, nedlægger netredaktionen. En journalist forlader redaktionen. En anden overflyttes fra Danske Kommuner til KL's kommunikationsafdeling, oplyser Fagbladet Journalisten.

Frem over vil KL.dk have en netredaktion på fire mennesker plus en praktikant, oplyser Danske Kommuners redaktør, Tom Ekeroth.

Beslutningen om at nedlægge netredaktionen og styrke kommunikationen på KL.dk i stedet, er angiveligt truffet i fællesskab mellem KL og Danske Kommuner.

I KL's kommunikationsafdeling understreger de, at den nye netredaktion ikke bliver et uafhængigt medie.

- Der er en klar afsender på KL.dk, og det er KL med den troværdighed, vi har som tværpolitisk organisation. Det er helt åbent. De nærmere redaktionelle retningslinjer vil blive fastlagt sammen med medarbejderne inden længe, siger kommunikationschef i KL Line Aarsland til Journalisten.dk.

Forandringerne er planlagt til at træde i kraft 1. februar 2012.

-  I 2012 vil vi her på bladet diskutere vores uafhængighed, og hvad det er, vi vil bruge den til. Vi har jo heller ikke i uafhængighedens navn tænkt os at erklære krig mod vores udgiver, siger Tom Ekeroth til journalisten og siger om fremtidsplanerne for KL's blad:

- Det kunne handle om bevidst at lade nogle relevante kritikere komme til orde. Det gør vi allerede lidt. Så vil vi måske finde en ny måde at skrive kritiske historier om kommunerne. Det har vi muligvis ikke gjort så meget på det seneste.