Da VK-regeringen halverede dagpengeperioden og fordoblede genoptjeningskravet, var argumentet, at det ville bringe Danmark på niveau med de øvrige nordiske lande.
Men en ny rapport fra AK-Samvirke viser, at dagpengereformen forringede dagpengesystemet i sådan en grad, at Danmark nu ligger langt under de øvrige nordiske lande, når man ser på, hvor generøst systemet er.
- Rapporten viser, at både finner og svenskerne har langt nemmere ved at få ret til dagpenge end danskerne. De skal simpelthen arbejde langt færre timer for at kunne få dagpenge, siger Michel Klos, som er arbejdsmarkedspolitisk konsulent i AK-Samvirke.
Årsagen er bl.a., at genoptjeningskravet, som er det antal timer, man skal arbejde for at få ret til en ny dagpengeperiode, er fordoblet fra 962 timer til 1924 timer inden for tre år.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.