Dagtilbud har plads til flere udsatte børn i nødpasning

Kun 1,2 pct. af de danske børn er i disse dage i nødpasning i dagtilbud eller SFO'er, siger KL.

Er man enlig med børn, eller har man som familie svært ved at give børnene hjælp med lektierne, så må man gerne sende dem i nødpasning. Der er nemlig plads til flere børn. Sådan lyder det fra KL's formand Jacob Bundsgaard (S).

På et pressemøde i Statsministeriet mandag fastslår Jacob Bundsgaard, at det lige nu kun er 1,2 pct. af de danske børn, der er i nødpasning.

- Der er kapacitet til mere. Så budskabet herfra er, at hvis man har brug for det som familie, så er der kapacitet til at tage imod børnene. Det gælder ikke mindst de udsatte familier, hvor man ind imellem har brug for, at børnene kommer i skole og dagtilbud. Også i denne specielle situation, siger Jacob Bundsgaard.

Der har den seneste tid været fokus på, at lukningen af skoler og daginstitutioner er særlig svær for udsatte familier. Kvindekrisecentrene har eksempelvis meldt om en fordobling af henvendelserne, efter corona-epidemien har lukket store dele af Danmark ned.

Tilbuddet om nødpasning gælder derfor ikke kun for eksempelvis sygeplejersker og læger, der skal på vagt.

Der skal fortsat betales for institutionsplads
Også udsatte familier, hvor forældrene måske ikke har et arbejde, kan benytte sig af tilbuddet, lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Selvom mange forældre passer deres børn selv under corona-epidemien, vil regningen fra daginstitutionen dog fortsat skulle betales. Det fastslår statsminister Mette Frederiksen (S):

- Der er ikke mange af os, der kan forvente at komme igennem det her, uden at ting bliver aflyst. Også selv om man har betalt for det inden. Så det er vigtigt at have en ordentlig balance på det her, siger Mette Frederiksen.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev