Corona: Sundhedsstyrelsen såede tvivl om hastelov

KORT NYT16. MAR 2020 7.08
TEMA: Corona

Sundhedsstyrelsen har sået tvivl om regeringens hastelov, der indeholder vidtgående tiltag, som skal afbøde konsekvenserne af udbruddet af coronavirus. Det viser en mail fra Sundhedsstyrelsen, skriver Berlingske og Information. Først kort før vedtagelsen af loven torsdag blev landets folkevalgte orienteret om oplysningen, da svaret blev sendt til Folketinget. Herefter blev loven vedtaget på rekordtid.

'Vi finder umiddelbart, at det aktuelle covid-19-udbrud ikke kan begrunde sådanne væsentlige ændringer i epidemiloven', lød det fra Sundhedsstyrelsen, der hellere ville støtte 'en revision og modernisering af epidemiloven', som dog ville tage længere tid. I brevet skriver Sundhedsstyrelsen, at den ikke har kunnet 'foretage en grundig sundhedsfaglig vurdering af det foreslåede', hvilket fører til hård kritik af regeringen fra støttepartierne. Kritikken kommer, efter styrelsen også fastslog, at lukningen af Danmarks grænser ikke er sket ud fra en sundhedsfaglig begrundelse.

Regeringens lovforslag giver blandt andet mulighed for at tvangsindlægge, tvangsbehandle og tvangsisolere folk, der er smittet eller formodet smittet med coronavirus. En del af hastelovens tiltag findes allerede i epidemiloven, men hasteloven udvider tiltagene og lader sundhedsminister Magnus Heunicke (S) stå for det. Han afviser dog kritikken.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job