DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Corona-restriktioner forlænges måneden ud
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke havde det nye badge på under pressemødet i eftermiddag.
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Corona-restriktioner forlænges måneden ud

Der opfordres fortsat til at arbejde hjemme, når det er muligt. Sårbare tilbydes et nyt badge.
7. OKT 2020 14.48
TEMA: Corona

Regeringen forlænger de landsdækkende restriktioner, der er indført for at få bugt med coronavirus i Danmark, til 31. oktober.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag om situationen i Danmark, hvor smitten er aftagende.

- Hvis vi holder fast og viderefører de nuværende tiltag, kan vi holde situationen på et stabilt niveau i Danmark fremover. Den samlede indstilling er, at vi forlænger de nuværende restriktioner til 31. oktober, siger sundhedsministeren.

Smittetallet er faldende i hovedstaden, men niveauet er fortsat for højt, lyder det.

Restriktionerne stod til at udløbe 18. oktober, men forlænges altså nu med 13 dage.

Restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder skal fortsat lukke klokken 22, og stående skal bruge mundbind. Desuden forlænges forforsamlingsforbuddet for over 50 personer, dog er det fortsat muligt at holde koncerter eller teaterforestillinger med op til 500 siddende gæster.

Der opfordres fortsat til at arbejde hjemme i det omfang, det er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdet, ligesom der opfordres til, at sociale arrangementer i tilknytning til arbejdspladsen aflyses.

Desuden opfordres der til at rejse uen for myldretiden eller alternativt gå eller cykle.

Badge til de sårbare

Særligt sårbare grupper vil få et skilt eller badge, der angiver, at de er særligt sårbare, og at man skal holde afstand for ikke at udsætte dem for smitterisiko.

Fra på mandag vil man kunne hente badget på landets apoteker eller bestille via en række patientforeningers hjemmesider.

Helene Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, fortæller, at bagdet er udviklet i samarbejde med Danske Handicaporganisationer og en lang række andre patientforeninger.

- Badget er tænkt til personer i øget risiko, men også til pårørende til folk i øget risiko eller andre der gerne vil passe ekstra på, siger hun på pressemødet.

Et fint fald

Faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut, SSI, er overordnet positiv i forhold til coronaudviklingen.

- Når man ser på udviklingen de seneste par uger, har der været et fint fald fra uge 40, og det har været rigtig glædeligt. Det tolker vi som et tegn på, at det, befolkningen har gjort, og det myndighederne har sat i værk, har en effekt, siger han.

Han kan ikke pege på hvilken indsats eller hvad der har mest effekt. Han glædes over, at der ses mindre smitte på plejehjem og inden for sundheds- og plejesektoren generelt.

Men det kan hurtigt udvikle sig.

- Selv om man står her og er lidt tilfreds med, hvad der er sket, så har vi en epidemi, der hurtigt kan tage fart igen, hvis der sker en supersmittebegivenhed, eller at mange mennesker mødes, siger Kåre Mølbak.

Ritzau/ak