DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Christiansø godkendt som ny naturpark

KORT NYT18. DEC 2019 15.41

BORNHOLM: Efter fem år som pilotprojekt, har Christiansø nu opnået status som fuldgyldigt medlem af Danske Naturparker. Jens Peter Koefoed, administrator på Christiansø, forventer, at titlen som naturpark kan være med til at tiltrække endnu flere gæster til øen, især udenlandske turister, skriver Friluftsrådet.

- Jeg tror, vi kan få rigtig mange fordele ud af at være Naturpark i Friluftsrådets regi. I vore nabolande, ikke mindst i Tyskland, er naturparker yderst velbesøgte. Netop det tyske marked er et interessant marked, da en stor del af turisterne på Bornholm jo i forvejen er tyske, så vi arbejder i forvejen med tyske rundvisninger og krydstogtanløb og vil også sætte fokus på campister fra Tyskland, der er mere end velkomne på teltpladsen herovre. Så det er en stor gevinst for Ertholmene at komme med i det gode selskab af danske naturparker, siger Jens Peter Koefoed.

Der er i alt ti kriterier som skal opfyldes for at et område kan blive godkendt som naturpark. Blandt andet skal 50 pct. af naturparkens areal være beskyttet natur. Der er nu ti naturparker, mens en 11. er som pilotprojekt.

esl