dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Bornholmer-kandidater til KV21 får spærretid i to måneder

Flertal i økonomiudvalget for flere justeringer i retningslinjer for politikeres besøg i kommunale institutioner op til valget.

BORNHOLM: Kandidater til KV21 i november må ikke besøge kommunens bygninger i en periode på to måneder op til valget, med mindre de skal udføre tilsyn. Journalister får derimod frit slag til at tale med hvem de vil, skriver Bornholms Tidende.

Den ordning om at "holde vores organisation partipolitisk neutral", som borgmester Thomas Thors (S) sagde, blev foreslået og stemt igennem af S, SF og EL's 12 ud af 23 kommunalbestyrelsesmedlemmer og var torsdag på dagsordenen i økonomiudvalget. 

Venstre, DF, Bornholmerlisten og Kristendemokraterne var imod. Kirstine van Sabben (Bornholmerlisten) havde stillet forslag om, at der slet ikke skal gælde særlige retningslinjer i tiden op til valget. 

I den bornholmske debat om spærretid blev forslaget tidligere på sommeren fremsat af kommunaldirektør Johannes Nilsson og dernæst Thomas Thors i en mere restriktiv form. Det ville have ført til, at kun kommunaldirektøren måtte udtale sig på kommunens vegne i tre måneder op til valget.

Det er nu taget ud, ligesom retningslinjen om to måneder nu specifikt gælder kandidater til KV21, og det er slået fast, at politikerne må besøge institutionerne, når det gælder deres tilsynsforpligtelse.

Ankestyrelsen har også bebudet en udtalelse, der dog endnu ikke er kommet.

ka