Borgmestre strides om linjeføring for mulig motorvej

KORT NYT5. MAR 2020 8.28

MARIAGER / VESTHIMMERLAND: Kommer der på et tidspunkt en midtjysk motorvej parallelt med E45, skal linjeføringen fastlægges, og her er der langtfra enighed mellem interessenterne. Vejdirektoratet har netop afsluttet en 25 mio. kr. dyr forundersøgelse for en midtjysk motorvej. Undersøgelsen peger på to mulige løsninger for, hvordan motorvejen bliver koblet på den nordjyske motorvej E45, skriver TV2 Nord.

Én af de linjeføringer, Vejdirektoratet anbefaler, går fra E45, Rørbæk ved Hobro, ned gennem Mariagerfjord Kommune, inden den vil blive koblet på resten af en ny, midtjysk motorvej. Det andet forslag til en linjeføring, går fra E45 allerede ved Sønderup i Rebild Kommune og følger rute 13, inden også den møder resten af motorvejen ved Løvel nord for Viborg.

- Der er en god udvikling Himmerland, og det er der faktisk i hele Nordjylland. Det momentum må vi ikke tabe, siger Per Bach Laursen (V), borgmester i Vesthimmerland, mens hans kollega i Mariagerfjord, Mogens Jespersen (V) bemærker: Vi er nødt til at kigge på økonomi. Den forrentning, der er samfundsmæssigt, er betydelig bedre med en Rørbæk-forbindelse. Den anden løsning koster over en milliard mere.

MG

Se flere stillinger
Nyhedsbrev