Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgerne som sundhedsambassadører

Alle borgere i Sønderborg Kommune tilbydes nu at få en gratis mini-uddannelse til sundhedsambassadør
9. FEB 2012 9.00

SØNDERBORG: Eneste forudsætning er, at man har lyst til at få mere viden om sundhed og motivation til at blive en ildsjæl, som inspirerer kolleger, venner, familie, naboer eller andre netværk til aktiviteter, som øger deres sundhed og trivsel.

- Der er tidligere uddannet et hold udelukkende med borgere med anden etnisk baggrund end dansk, men deltagerne på det hold efterlyste, at der også deltager etniske danskere. Så derfor tilbyder vi nu pladser til alle og håber på at få et blandet hold, fortæller konsulent i afdelingen Sundhedsfremme og Forebyggelse i Sønderborg Kommune, Ruben Lindberg.

- Kun fantasien sætter grænser for, hvad sundhedsambassadørerne kan tage initiativ til, men det kan f.eks. være pausegymnastik på arbejdspladsen, frugtordning eller en ugentlig spadseretur, siger han.

- Sundhedsambassadørerne er et godt tiltag, som i praksis er med til at gøre vores sundhedspolitik til mere end ord. Det er vigtigt, at vi har ildsjæle, som inddrager sundhed i foreninger, familier, naboskaber og på arbejdspladser, siger formand for Sønderborg Kommunes sundhedsudvalg, Jesper Rosanes (K)..

- Også i det store frivillige arbejde, der allerede udføres mange steder, tror jeg, man med succes kan inddrage sundhed. Det fremmer trivslen og er på den måde med til at holde vore udgifter til sundhedsvæsnet nede, og det er et fokusområde, vi er nødt til at tage alvorligt i disse år, tilføjer han.

Uddannelsen består af ca. 25 timers undervisning fordelt over 11 moduler. Hvert undervisningsmodul varer omkring to en halv time, som typisk placeres på mandage fra kl. 16.

mou