Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sønderborg opfordrer indvandrere: Bliv sundheds-ambassadør

Kommunen tilbyder en gratis miniuddannelse som sundhedsambassadør til borgere med anden etnisk baggrund. De skal sprede viden om sundhed og livsstil i deres netværk

SØNDERBORG: Tanken er, at sundhedsambassadørerne gennem uddannelsen får en masse viden om sundhed og livsstil og bliver opdateret på de vigtigste sammenhænge mellem adfærd, vaner og trivsel.

De får med andre ord klar besked om blandt andet kost og D-vitamin, rygning og rygestop, folkesygdomme, bevægelse og motion samt mental sundhed.

- Jeg håber, at rigtig mange vil tage imod tilbuddet om at blive sundhedsambassadør. På den måde kan den viden vi har om, hvad kost, motion og rygning betyder for helbred og trivsel, blive udbredt til alle borgere.

- Tanken er, at de borgere, der tager uddannelsen som sundhedsambassadør, formidler deres viden videre i de netværk de indgår i. Det kan være familie, venner og foreninger. Vi tror på, at denne personlige formidling af viden om sundhed ofte virker bedre end foldere, foredrag og Tv-programmer, siger Ruben Lindberg, sundhedskonsulent i Sønderborg Kommune.

Udannelsen til sundhedsambassadør består af 25 timers undervisning fordelt over 10 dage. Uddannelsen foregår sen eftermiddag, og hvert undervisningsmodul varer 2 ½ time. Efter hvert undervisningsmodul serveres der et lækkert aftensmåltid for kursisterne. Det skulle gerne være med til at ryste deltagerne godt sammen.

Og det er vigtigt, fordi det er meningen, at kursisterne holder fast i det netværk, der skabes på hvert hold. Der bliver arrangeret jævnlige møder i netværket, hvor sundhedsambassadørerne kan udveksle erfaringer og blive klædt på med ny viden om sundhed og trivsel.

mou