Borgergruppen åbnede efter eksklusion, døde efter en til

Sonderinger hos De Konservative var årsag til begge eksklusioner.
11. JUN 2021 11.30

VARDE: Efter kun godt et års eksistens er lokallisten Borgergruppen fortid i Varde Byråd. Listen opstod, da Lokallisten 2017 ekskluderede sine to byrådsmedlemmer, og den døde igen som konsekvens af, at de to også blev ekskluderet fra deres nye liste, skriver JydskeVestkysten.

Begge havde i hemmelighed holdt møde med De Konservative, som den ene af dem, Tom Arnt Thorup, tidligere har repræsenteret i byrådet. Både han og den anden, Henrik Vej Kastrupsen, havde også i deres tid i Lokallisten 2017 flirtet med De Konservative, fortæller medstifter af Lokallisten 2017 Niels Jørgen Nielsen til JydskeVestkysten efter den seneste eksklusion.

Efter eksklusionen fra Borgergruppen trak to andre KV21-kandidater sig fra listen, og så var der ikke andet at gøre end at lukke og slukke. "Partier bliver straffet, når man laver trælse ting", siger Borgergruppens nu forhenværende formand Dorthe Jacobsen lakonisk til avisen.

Henrik Vej Kastrupsen er frem til august udsendt i Irak, mens Tom Arnt Thorup "kører i pit og holder pause", siger han til JydskeVestkysten. Han udelukker dog ikke endnu et forsøg på at forblive i politik, hvis den rette mulighed viser sig.

mk