Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bliv vækstakademiker i København

Københavns Kommune underviser ledige akademikere i at skabe vækst
29. SEP 2011 16.36

KØBENHAVN: Hver akademiker, der ansættes i en virksomhed bidrager med en produktivitet, der svarer til ca. to uuddannede. Københavns Kommune forbinder nu ønsket om vækst og ønsket om at få flere ledige i arbejde, og politikerne har afsat penge til en særlig indsats for akademikere i de netop overståede budgetforhandlinger.

- Mange mindre virksomheder har et meget stort vækstpotentiale, men har ikke overskuddet eller arbejdskraften til at udnytte det fuldt ud. De skal hjælpes og det gør vi ved at finde egnede vækstakademikere til dem, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Et nyt Karrierecenter i Beskæftigelses og integrationsforvaltningen skal bl.a. sammen med Københavns Erhvervscenter skabe bro mellem de ledige akademikere og de små og mellemstore virksomheder i København.

- Vi tilbyder de ledige akademikere en skræddersyet og frivillig indsats i Karrierecentret. Det er vores mål at have Danmarks bedste jobindsats, og i den kamp skal vi gøre op med regeltyranni og kontrolfunktioner og i stedet tilbyde den ledige karrierecoaching,- siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Bliver del af en vækstplan
Virksomhederne gennemgår et vækstforløb med Københavns Erhvervscenters rådgivere, med det formål at lave en vækstplan med konkrete initiativer. Vækstakademikeren skal derfor ikke bare løse en midlertidig opgave i virksomheden, men bliver en del af denne vækstplan.

De ledige akademikere får tilbudt et kursus i at skabe vækst i mindre virksomheder, og så vil de som vækstakademikere blive matchet med en virksomhed, der har behov for deres kompetencer.

Karrierecentret holder kursus for de første vækstakademikere d. 28. september 2011. Målet er, at der skal uddannes 50 vækstakademikere alene i 2011.

jos