DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Blå genvalg og nyvalg af spidser og et nyt valgforbund
Grethe Saabye (K) sammen med Kristian Thulesen Dahl (DF) og Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, ved rådets årsmøde i Billund i 2019.
Foto: Michael Drost-Hansen, Ritzau Scanpix

KV21:
Blå genvalg og nyvalg af spidser og et nyt valgforbund

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater - hos K i Svendborg og Lejre, LA i Svendborg og i Region Nordjylland, og så er der nyt valgforbund i Rebild mellem K, DF og V.
9. FEB 2021 7.00
TEMA: KV21

I Svendborg vejrer De Konservative morgenluft efter en medlemsfremgang på 25 pct., oplyser Fyens Stiftstidende. Partiet har nu lokalt omkring 100 medlemmer, og 12 af dem stiller op til kommunalvalget, med byrådsmedlem Henrik Nielsen genvalgt som spids.

K har her to ud af 29 pladser i byrådet, hvor Bo Hansen (S) er borgmester, og hvor Venstre har nyvalgt Mette Kristensen som spids. Ved KV17 fik Henrik Nielsen med 1.836 næstflest personlige stemmer efter Bo Hansen med 4.178 og foran Dorthe Ullemose (DF) med 1.790 og tidligere borgmester Lars Erik Hornemann (V) med 1.666 og Jesper Kiel (EL) med 1.208.

I Svendborg har LA valgt ny spids i Camilla Silfverberg, fremgår det af Fyens Stiftstidende. Hun afløser Jørgen Lundsgard, der var spids ved KV17 og ikke fik partiet ind.

I Lejre har en enstemmig lokalforening i De Konservative genvalgt erhvervs- og turismeudvalgsformand Grethe Saabye, der er sekretariatschef i Landdistrikternes Fællesråd, som spids, oplyser Lejre Lokalavis. K har her to ud af 25 pladser, V har syv, S har seks og borgmesterposten, og SF har fem.

Også her blev K-spidsen ved KV17 nummer to efter en socialdemokratisk borgmester, når det gælder personlige stemmer. Grethe Saabye fik 1.009 efter Carsten Rasmussen (S) med 1.695 og foran Mikael Ralf Larsen (SF) med 888, daværende V-spids Line Holm Jacobsen med 648 og veteranen Flemming Damgaard Larsen (V) med 499.

I Region Nordjylland har LA ifølge Fjordavisen udpeget gymnasielektor Martin K. Madsen som spids. Han stillede også op ved FV15 og FV19, og endvidere var han nummer to til regionsvalget på LA's liste ved KV17, hvor partiet ikke kom ind. Han afløser nu Agnethe Benedikt Mørch som spids. 

I Rebild er Lene Aalestrup tidligere genvalgt som spids, og De Konservative er nu i et nyt  valgforbund med DF og V, oplyser Fjordavisen. Først gik K og V sammen, og siden er DF kommet til.

Ved KV17 var K sammen med DF og De Radikale, der har borgmesterposten, og det samarbejde gav henholdsvis tre, to og tre pladser, hvor R og DF fik de billigste og K de dyreste mandater ud af det. Venstre fik hjælp til sine otte mandater fra et valgsamarbejde med LA og Oplandslisten, der ingen fik valgt, men måtte lægge stemmer til.