DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Biblioteker skal formidle FN's Verdensmål

KORT NYT15. JUN 2021 8.00

Et af de 15 initiativer, der er i regeringens Handlingsplan for FN's Verdensmål, lyder på en "styrkelse af bibliotekernes formidling af verdensmålene". At bibliotekerne har fået en rolle i planen hilser formanden for Danmarks Biblioteksforening, Steen Bording Andersen (S), velkommen. I bibliotekernes verdensmåls-netværk er der nemlig blevet arbejdet for at blive inddraget i handlingsplanen, skriver foreningen. 

Regeringen vil have bibliotekerne til bl.a. at stå for arrangementer om verdensmålene, et verdensmålscertificeringsprogram for biblioteker og kompetenceudvikling for bibliotekarer om formidling af verdensmålene. Folkebibliotekerne håber at kunne bidrage til, at verdensmålene får en folkelig forankring. Netværket har allerede sat gang i forskellige initiativer.

- Blandt andet er der i netværket netop igangsat en certificeringsproces, der skal styrke bibliotekernes rolle som drivkraft for dialog og handling, så den folkelige involvering i FN’s Verdensmål i stigende grad bliver handlingsorienteret og udbredes i alle landets kommuner, siger Steen Bording Andersen.

mh