Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Besøgshunde til de gamle og demente hitter

TrygFonden Besøgshunde udvider ordningen med tre nye kommuner og dermed deltager i alt 51 plejecentre landet over
22. JUN 2011 8.05

I kommunerne er der stor interesse for besøgshunde på plejecentrene, og den øgede efterspørgsel får nu TrygFonden Besøgshunde til at udvide ordningen med tre nye kommuner. Rebild, Randers og Gladsaxe er blevet udvalgt blandt mange kommuner.

TrygFonden Besøgshunde er et korps af almindelige familiehunde, der siden december 2010 har besøgt beboere på plejecentre i Vejle, Kerteminde og Næstved.

- Der har været en overvældende interesse for projektet både i kommuner og blandt hundeejere i hele landet. De henvender sig løbende og har opfordret os til at udvide ordningen til flere kommuner. Derfor er det en stor glæde, at vi nu efter en ansøgningsproces i foråret kan tilbyde Rebild, Randers og Gladsaxe at blive en del af besøgsordningen. Vi vil gerne udvide ordningen til endnu flere kommuner, men samtidig er det vigtigt for os, at vi kan tage godt imod kommunerne og de frivillige hundeejere, så de bliver vejledt og hjulpet godt i gang. Derfor udvider vi ordningen i et tempo, som giver mulighed for det, og vi håber inden længe at være klar til igen at optage nye kommuner, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.

En godbid for alle
De hidtidige erfaringer med TrygFonden Besøgshunde er, at hundene liver beboerne op og giver anledning til snak over eftermiddagskaffen på plejecentrene. Der er noget at se frem til med de ugentlige besøg, og mange af de ældre og demente får et nært forhold til hundene, som de nyder at kæle med og give godbidder til.

Enkelte plejecentre i Randers har allerede tilknyttet besøgshunde, men hos Randers Kommune ser man frem til at blive en del af en organiseret ordning, så tilbuddet gælder beboere på alle plejecentre.

- Enkelte af vores plejecentre har allerede på eget initiativ tilknyttet besøgshunde, og beboerne er meget begejstrede for dem. Derfor er vi både glade for og stolte over at blive en del af en organiseret besøgshundeordning, så vi kan tilbyde alle kommunens plejecentre muligheden for, at de ældre og demente kan nyde hundenes selskab. Der er helt sikkert tidligere dyreejere blandt vores beboere, som ser frem til besøgene, siger Aage Stenz, formand for Sundheds- og Ældreudvalget, Randers Kommune.

Sideløbende med besøgene gennemfører et hold forskere fra Aarhus Universitet et forskningsprojekt på fire særligt udvalgte plejecentre i Vejle Kommune for at tilvejebringe dokumentation for den oplevede positive effekt, som besøgshunde har på ældre og dementes velbefindende. Forskningsprojektet forventes afsluttet i 2013, og erfaringerne skal deles med landets øvrige kommuner og andre interesserede.

Læs mere om projektet på www.besøgshunde.dk

Foto: http://www.flickr.com/photos/betsyweber/2742893750/sizes/z/in/photostream/

lcl