Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Atom-affald måske i fælles-europæisk depot

En række lande arbejder på at få oprettet fælles affaldsdepot for lande, der som Danmark kun har mindre mængder radioaktivt affald
KORT NYT12. MAJ 2011 6.32

Da GEUS for nylig meldte ud, at der findes seks egnede steder til deponering af radioaktivt affald i fem kommuner, Bornholm, Lolland, Kerteminde, Struer og Skive, reagerede de alle fem med en lodret afvisning. Nu er der måske en helt anden mulighed på vej, fortæller DR Nyheder.

Ni europæiske lande har nemlig siden 2009 arbejdet på at få oprettet et fælles europæisk depot for lande med kun beskedne mængder  radioaktivt affald. Lykkes det, vil det være meget interessant for den virksomhed, Dansk Dekommissionering, der skal håndtere affaldet fra Risø - i hvert fald den mindre del, der er mest radioaktiv .

- Politisk set er det sådan, at der i Danmark er taget en beslutning om, at vi skal have et dansk slutdepot, og så længe man holde fast i den beslutning, så er sådan et fælles europæisk atomaffaldsdepot kun interessant for den lille mængde affald, der kræver en særlig løsning, siger Anne Sørensen fra Dansk Dekommisionering til DR.

mou