16 pct. af de nyuddannede djøf'ere fik til jobsamtaler enten direkte eller indirekte spørgsmål om deres planer om at stifte familie, viser en ny undersøgelse.
- Det er overraskende mange. Og det er hamrende ulovligt, hvilket det har været i årtier, siger jurist Helene Rafn, Djøf, til Politiken.
Mænd og kvinder får spørgsmålet i stort set lige stort omfang, og der er en lille smule flere private end offentlige arbejdspladser, der spørger til planerne om at stifte familie.
Dansk Arbejdsgiverforening (DA) ser slet ikke grund til alarm.
- Tallene viser, at for 95 pct. af arbejdsgiverne er det ikke et tema under jobsamtalerne. For 20 til 25 år siden havde billedet formentlig været omvendt. Det med indirekte spørgsmål er vanskeligt at have med at gøre. Det er vel helt naturligt, at en potential arbejdsgiver forsøger at danne sig et overblik over, hvem det er, han eventuelt skal ansætte, siger Lise E. Bardenfleth, chefkonsulent i DA.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.