dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Anne Grete Holmsgaard bliver direktør

Skal som direktør for den nye brancheorganisation BioRefining Alliance være med til at sikre en mere begavet anvendelse af biomasse
KORT NYT6. DEC 2011 14.04

Forhenværende folketingsmedlem og klima- og energipolitiker, Anne Grete Holmsgaard, skal som direkktør sørge for, at det nye samarbejde i BioRefining Alliance kommer til at udbygge Danmarks styrkeposition, når det gælder det globale biobaserede samfund.

- Jeg glæder mig utroligt meget. Perspektiverne er store, og det er udfordringerne bestemt også. Vi skal dyrke vores jord på en måde, der på en og samme gang sikrer, at vi kan brødeføde en stærkt stigende verdensbefolkning og samtidig sikre biomasse til energi og fremtidens materialer.

- Det forudsætter, at vi udvikler nye teknologier i hele værdikæden, og at vi gør det bæredygtigt og med respekt for biodiversiteten. Danmark har et godt udgangspunkt med stærke virksomheder og forskningsmiljøer på disse områder, siger Anne Grete Holmsgaard.

BioRefining Alliance er et nyt samarbejde, der skal udbygge den danske førerposition inden for grønne bioprodukter og skabe arbejdspladser og grøn vækst.

Med bioteknologi er det muligt at omdanne samfundets restprodukter til de helt samme produkter, som vi får fra olie. Det er teknisk svært, men på verdensplan har Danmark allerede en førerposition inden for bioprodukter.

Alliancen etableres i første omgang af tre store virksomheder og en stor erhvervsorganisation på området - DONG Energy, Novozymes, Haldor Topsøe og Landbrug & Fødevarer, men intentionen er, at alliancen skal være langt bredere.

mou