I op til 37 sager ventede udsatte børn og familier længere, end lovfristerne tillader, på, at Center for Børn og Unge blev færdige med børnefaglige undersøgelser. Samtidig fortalte flere ansatte på afdelingen Arbejdstilsynet, at “Alle - såvel lovpligtige som interne - frister overskrides.”
Det kunne Kommunen.dk i maj afsløre på baggrund af en tilsynsrapport fra april.
Afsløringen har nu fået Ankestyrelsen til at reagere. I et høringsbrev forlanger styrelsen en forklaring på de problematiske forhold. Udtalelsen fra kommunen skal bruges til at vurdere, om der er anledning til at rejse en tilsynssag.
I brevet, der er dateret den 24 maj, fremgår det, at styrelsen blev opmærksom på problemerne hos Næstved Kommune gennem en artikel på mediet sn.dk, der bragte en citathistorie om Kommunen.dk’s afsløringer af problemerne med sagsbehandlingen.
Styrelsen beder i brevet kommunen lægge vægt på, hvordan den sikrer, at lovgivningen vedrørende anbringelser, foranstaltninger, støtte til børn med særlige behov, herunder de lovbestemte frister, overholdes.
Flere millioner er på vej
Af byrådsdagsordenen fra den 28. juni fremgår det, at byrådet har godkendt en udtalelse til Ankestyrelsen.
“Kommunen har på det børnefaglige område konstateret ekstraordinære udfordringer med at overholde lovmæssige tidsfrister, da kommunen har problemer i forhold til rekruttering og fastholdelse af faglige medarbejdere,” lyder det i brevet.
I brevet oplister kommunen også de konkrete tiltag, som den har taget for at rette op. Heriblandt er en investeringscase, ansøgning til en taskforce i Socialstyrelsen, og både to akutte ansættelser og flere langsigtede opnormeringer for at kunne indhente efterslæbet på afdelingen.
I en mail til Kommunen.dk oplyser Ankestyrelsen, at den har modtaget høringssvaret, men endnu ikke har taget stilling til, hvad svaret giver anledning til.
Læs hele historien hos Kommunen.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.