
Der er store forskelle mellem kommunernes andel unge uden uddannelse eller beskæftigelse. I kommunen med den laveste andel er det kun omkring 4 pct. af de 15-24 årige unge, der er uden uddannelse eller beskæftigelse. I kommunen med den højeste andel er det næsten 12 pct. Selv når vi tager højde for forskelle i kommunernes rammevilkår, er der forskel i kommunernes andel unge uden uddannelse eller beskæftigelse.
Det fremgår af Indenrigs- og Sundhedsministeriets Benchmarkingenhed, som har offentliggjort en ny analyse om den sag.
I analysen sammenlignes andel unge uden uddannelse eller beskæftigelse på tværs af kommunerne, og ministeriets folk har taget højde for forskelle i kommunernes rammevilkår, fx de unges køn, alder, sundhedskarakteristika og forældrenes uddannelsesniveau.
I analysen er et element også, hvor mange unge, der er uden uddannelse eller beskæftigelse i flere år i streg, samt om de unge uden uddannelse eller beskæftigelse tidligere har været i gang med en ungdomsuddannelse eller en FGU.
På www.benchmark.dk kan man hente den fulde rapport samt bilag med kommunale nøgletal. Her er nogle af konklusionerne:
- I 2021 var 6,3 pct. af de 15-24-årige unge uden uddannelse eller beskæftigelse. Det svarer til 42.515 personer. Andelen er siden 2018 faldet med 0,7 procentpoint.
- Mange af de unge, der er uden uddannelse eller beskæftigelse, har været det flere år. 37 pct. af de unge, der var uden uddannelse eller beskæftigelse i 2021, var det også i både 2019 og 2020. Dette varierer også på kommuneniveau.
- Ca. en tredjedel af de unge, der er uden uddannelse eller beskæftigelse i 2021, har tidligere været i gang med en ungdomsuddannelse, men er droppet ud. Ca. 60 pct. af dem er droppet ud indenfor seks måneder efter starten på uddannelsen.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.