Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

KV21:
Alternativet: Et genvalg, endnu et partiskifte og en opstilling uden spids

Følg de seneste opstillinger af spidskandidater fra ALT til KV21 i Thisted, Skive og Helsingør.
16. MAR 2021 15.08
TEMA: KV21

Alternativet fik ved KV17 20 mandater rundt om i byrådene, men har i takt med store landspolitiske og organisatoriske vanskeligheder haft en mandatmæssig kraftig åreladning, så tallet nu er nede på 12. Halvdelen af de forhenværende repræsenterer nu SF.

Thisted er en af kommunerne med en byrådspolitiker fra ALT, og her er der nu genvalg til spidsen fra KV17, Joachim Plaetner Kjeldsen, oplyser limfjordupdate. Han kalder det "tre spændende og vanvittigt lærerige år i politik" og har både lyst og blod på tanden til at gå efter endnu en periode.

I Skive stillede ALT også op, men fik ingen valgt ind. Spidsen fra dengang, Jeppe Tandfal Nielsen, har siden meldt sig ind i SF, som han nu stiller op for i stedet for, oplyser Skive Folkeblad.

Samme vandring fra ALT til SF har byrådsmedlemmerne Liv Gro Jensen i Aarhus, Claus Løwe Klostergaard i Silkeborg, Mads Holdgaard i Faaborg-Midtfyn og Abdirashid Abdi i Odense taget.

I Helsingør har partiet intet navn på en spids, oplyser sn.dk. Men ALT, der ikke kom i byrådet ved KV17, har to antropologer og en eksportingeniør opstillet. Partiet har regnet sig frem til, at det ved KV17 meget vel kunne have fået et mandat i et andet valgforbund end det, de deltog i, nemlig sammen med  S-SF-EL-Lokaldemokraterne.