DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Albertslunds børn stemmer for skaterpark

Albertslunds børn stemmer for skaterpark

Der skal etableres en ny skaterpark i Albertslund - det har kommunens 6. klasser besluttet på det årlige elevbyrådsmøde

ALBERTSLUND: Efter to timers elevbyrådsmøde i en propfyldt kommunalbestyrelsessal med præsentationer, diskussioner og nye perspektiver på elevernes syv forskellige projekter besluttede flertallet med borgmester Steen Christiansen (S) for bordenden, at der skal etableres en skaterpark i kommunen.

Elevbyrådsdagen i Albertslundhar i år taget afsæt i temaet 'Byplanlægning - præg din by'. Kommunens 6. klasser har i undervisningen op til selve mødet arbejdet med temaet i en demokratisk kontekst, og på mødet kunne de præsentere syv spændende og idérige projekter til fornyelse i byen.

Eleverne viste som en del af præsentationen på mødet modeller af deres projekter. Der var udover skaterparken modeller af en graffitilabyrint, svævebane ved Herstedhøje, BMX-bane og en jungle/naturlegeplads.

Nu kommer forvaltningen indover
Etableringen af skaterparken tager miljø- og teknikforvaltningen sig nu af. Der skal indhentes tilbud, og klassen, der har udarbejdet skaterparkforslaget, vil indgå i forløbet som en følgegruppe. Skaterparken ventes færdig ved udgangen af 2012. Kommunen har afsat 70.000 kr. til projekt.

Demokrati i børnehøjde glæder mig borgmester Steen Christiansen, der som mødeleder sad på sin sædvanlige plads.

- Det er vigtigt, at byens borgere er med til at præge byens udvikling. Det er deres by. På elevbyrådsdagen er det børnene, det handler om. Her bliver eleverne fra byens 6. klasser enige om, hvad de synes er vigtigt i byen. Men det er ikke bare den ene dag, det drejer sig om. Gennem en periode har eleverne haft 'demokrati' og i år også temaet 'byplanlægning - præg din by til fremtiden' på skoleskemaet og forberedt sig på mødet. Det er der kommet syv rigtig gode forslag ud af, synes jeg.

lcl