Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aftale om beskæftigelsesindsatsen er en Aarhus-model

Aarhus-rådmand mener, at regeringen har valgt at følge Aarhus-modellen for hjælp til ledige akademikere, der ikke længere skal tvinges til privat aktivering
21. NOV 2011 15.52

AARHUS: Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om at løfte indsatsen for de ledige med 750 mio. kr. over de næste to år. Det glæder rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Hans Halvorsen (S), der fremhæver en række positive elementer i aftalen:

• prisloftet over AMU-kurser fjernes
• kravet om privat aktivering af ledige akademikere fjernes
• indsatsen for den enkelte ledige gøres mere fleksibel
• dagpengeperioden forlænges med et halvt år

- Vi ser i dag det første, konkrete eksempel på, at beskæftigelsespolitikken er slået ind på en ny og bedre kurs. De ledige mødes med tillid og respekt, og kommunerne får bedre mulighed for at tilrettelægge en fleksibel indsats ud fra individuelle behov. Det er utroligt velgørende.

- Aftalen er en buket af flotte blomster, og jeg vil gerne rose beskæftigelsesministeren for at blåstemple og udbrede den model, vi har taget initiativ til i Aarhus, hvor ledige akademikere ikke længere skal tvinges til alene privat aktivering. Vi skal spille på alle strenge i hjælpen til de ledige, og jobcentrenes indsats for AC'erne er et vigtigt indslag heri.

- Men ingen roser uden torne. Jeg havde gerne set, at man havde nedsat perioden for genoptjening af ret til dagpenge til de seks måneder, der gjaldt tidligere. Sådan blev det ikke i denne omgang, men det vil være et oplagt tema i de kommende trepartsforhandlinger.

mou