Ældste borgmester næsten tre gange så gammel som den yngste
Ole Bjørstorp og Christina Krzyrosiak Hansen
Foto: Ishøj og Holbæk kommuner.

Ældste borgmester næsten tre gange så gammel som den yngste

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp er 71 år - Holbæks nyvalgte Christina Krzyrosiak Hansen (S) er 24 år
8. FEB 2018 14.14
TEMA: KV17

Ved kommunalvalg er der ofte opmærksomhed om, hvem der bliver den yngste borgmester. Ved KV17 blev det 24-årige Christina Krzyrosiak Hansen i Holbæk, der tog den ære. Tidligere var det en anden socialdemokratisk og sjællandsk borgmester, Marie Stærke i Køge, der i 2007 havde den værdighed som 27-årig - og hun er nu igen efter KV17 at finde i den unge ende blandt borgmestrene.

dknyt har kigget lidt nærmere på borgmestrenes fødselsår, der bl.a. viser, at den ældste blandt de 98 politiske overhoveder nu er Ishøj-borgmester Ole Bjørstorp (S) på 71. Næstældst er Gentofte-borgmester Hans Toft (K), der netop i dag 8. februar fylder 71 - og i øvrigt siden KV17 er borgmesteren med højest anciennitet på den post.

En anden nyvalgt borgmester blander sig i den ende af rækkefølgen, Syddjurs-borgmester Ole Bollesen (S) på 67 før Vejen-borgmester Egon Fræhr (V) på 66  og Brøndby-borgmester Kent Magelund (S) på 65,

I den unge ende finder man fire socialdemokratiske borgmestre - og den næstyngste er vel at mærke næsten ti år ældre end Krzyrosiak, der som Benjamin er den eneste i 20'rne.

Næstyngst er den ligeså nyvalgte Halsnæs-borgmester Steffen Jensen på 34 fulgt af Marie Stærke, der nu er blevet 37, og Roskilde-borgmester Joy Mogensen på ligeledes 37. Lige efter dem finder man Lyngby-Taarbæk-borgmester Sofia Osmani (K) på 38 og Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard (S) på 39.

 

Opdateret 8. februar kl. 13: Vi kom i en første version ved en beklagelig fejl til at gøre borgmester i Ringkøbing-Skjern Hans Østergaard (V) en del ældre, end han er: Nemlig 72 og ikke de korrekte 59.
Misforståelsen kom sig af det forrædderiske faktum, at den daværende Ringkøbing Kommune fra 1994-2007 havde en V-borgmester med næsten samme navn: Hans Østergård med fødeåret 1945. Vi beklager fejlen.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt