Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
5,7 pct. af de ældre under 85 år svarer i et forskningsprojekt, at de 'ofte' savner selskab under coronatiden, mens 8,7 pct. af den generelle befolkning svarer det samme.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix

Ældre er mindre ensomme end befolkningen som helhed i coronatiden

I et projekt svarer færre ældre, at de 'ofte' savner selskab under coronatiden end den generelle befolkning.

Et nyt forskningsprojekt viser, at ældre er mindre ensomme end den generelle befolkning i coronatiden. I projektet fra Københavns Universitet scorer ældre under 85 år lavere end den generelle befolkning, når deres ensomhed bliver målt på en internationalt anerkendt ensomhedsskala, skriver Politiken.

Mens 5,7 pct. af de ældre under 85 år svarer, at de 'ofte' savner selskab under coronatiden, svarer 8,7 pct. af den generelle befolkning det samme. Over halvdelen af de ældre under 85 år svarer, at de 'aldrig' savner selskab, mens det kun gælder 42 pct. af de øvrige danskere.

Amy Clotworthy er etnolog på Center for Sund Aldring ved Københavns Universitet og koordinator på forskningsprojektet, som hedder 'Stå sammen ved at holde afstand, danskernes håndtering af coronakrisen'. Hun mener, at undersøgelsen viser, at det er forkert, når politikere betegner ældre som særligt sårbare og skrøbelige under coronakrisen.

- Jeg synes, at det er aldersdiskrimination, når de ældre over en kam bliver betegnet som risikogruppe, siger hun til Politiken.

Ritzau